De coronapiek wordt in West-Friesland nog niet omgebogen: zaterdag liefst 97 nieuwe besmettingen

Lege stoelen bij het centrum voor dagbehandeling in het Dijklander Ziekenhuis, tijdens de vorige lockdown.© Foto Mediahuis

Van onze verslaggever
Hoorn

De opmars van het aantal coronabesmettingen in West-Friesland gaat stug door. In een dag tijd noteert de regio 97 nieuwe gevallen.

Dit blijkt uit de jongste cijfers. Het aantal ziekenhuisopnames van inwoners van de zeven gemeenten bleef gelijk met 110 mensen. De meeste nieuwe gevallen komen voor in de gemeente Hoorn. Vrijdag waren hier nog 744 personen besmet, zaterdag steeg dat aantal naar 772. De toename is 28 gevallen, waarbij het virus is vastgesteld.

Opnieuw is een nieuwe aantal besmettingen in de gemeente Drechterland genoteerd. Deze plaats telt sinds zaterdag 230 gevallen, een toename met 12 personen. Een zelfde stijging is te zien in Stede Broec, waar er 12 gevallen bij kwamen en de teller nu op 189 personen staat.

Het aantal ziektegevallen in Enkhuizen nam met 14 gevallen toe tot 145 inwoners.

De GGD turfte voor wat betreft Medemblik vrijdag nog 358 gevallen, een dag later steeg dit cijfer naar een totaal van 378 besmettingen: een toename van 20 personen bij wie het virus is vastgesteld.

De gemeente met relatief het laagste aantal besmettingen is Opmeer. In deze plattelandsgemeente werden vrijdag nog 75 gevallen gemeld, een dag later steeg dit ’slechts’ naar 80 virusbesmettingen.

De plaatsen Hoorn (38), Enkhuizen (20), Medemblik (19) en Stede Broec (19) kennen in de regio de meeste ziekenhuisopnames in verband met Covid-19.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen