137 nieuwe besmettingen met corona in regio Alkmaar; totaal Noord-Holland Noord naar 6367, geen nieuwe overledenen

Marjolein Elfring
Alkmaar

De regio Alkmaar heeft er zaterdag 137 nieuwe coronabesmettingen bij gekregen. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vrijdag, toen ging het om 108 besmettingen.

Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinsituut voor Volksgezondheid en Milieu. Alle gemeenten in de regio hebben er positieve coronatesten bij gekregen: Alkmaar 44, Heerhugowaard 29, Langedijk twintig, Castricum zestien, Bergen vijftien en Heiloo dertien.

Gelijk gebleven

Het aantal coronapatiënten dat met corona is opgenomen in het ziekenhuis is met twee personen toegenomen. Beide patiënten komen uit de gemeente Alkmaar. Alleen hier is het aantal ziekenhuisopnamen toegenomen, dit aantal is verder in Noord-Holland Noord gelijk gebleven. Ook het aantal mensen dat ten gevolge van corona is overleden, is niet gestegen.

Sinds de start van de virusuitbraak in maart zijn in heel Noord-Holland Noord in totaal 6367 positief getest op covid-19. Dit betekent een toename van 284 sinds vrijdag. Het totale aantal ziekenhuisopnamen staat sinds het voorjaar op 343 en in totaal zijn er in Noord-Holland Noord 141 mensen overleden aan het virus.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.