Mariniers verpletteren in Den Helder record op de marathon door te lopen op gevechtslaarzen en met zware rugzak [video]

De mariniers die de marathon liepen.

Arie Booy
Den Helder

Op de marinehaven hebben 21 (oud)mariniers zaterdagmorgen het wereldrecord speedmarsen gebroken. De mannen liepen een marathon met gevechtslaarzen aan en 18 kilo zware rugzak op de rug.

Toen ze na ruim 42 km over de finish kwamen stond de klok op bijna 3 uur en 59 minuten. Het eerdere record was gelopen door Britse zeesoldaten. Die mariniers liepen er nog 4 uur en 16 minuten over. Oud-vlootvoogd Matthieu Borsboom uit Den Helder was aanwezig bij de marathon.

Hij overhandigde korpscommandant Jeff MacMootry de Canon van de Koninklijke Marine. Dat boek is geschreven door Borsboom en een historicus. Het woord mariniers komt er 148 keer in voor.

De deelnemers trainden een jaar lang zes tot acht keer per week om de marathon te kunnen lopen in militair gevechtstenue. De uitdaging was tevens om zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting Doe wel, en zie niet om!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MacMootry neemt de Canon in ontvangst van Borsboom (r).© Foto’s Defensie

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.