Volendam walst over Dordrecht heen: zevenklapper tegen hekkensluiter (7-1)

Derry John Murkin kopt de bal weg in het duel tegen Dordrecht.
© Foto Orange Pictures/Gerard Spaans
1/2
Volendam

Hoe de wereld in een paar weken tijd volledig kan verschillen. Na een stroeve start van de competitie loopt bij FC Volendam inmiddels alles op rolletjes. Dordrecht werd vrijdagavond met 7-1 aan de zegekar gebonden.

Feitelijk was de wedstrijd al na acht minuten gespeeld. Volendam vlamde vanaf het beginsignaal. In de vierde minuut - uit de derde corner - haalde Franco Antonucci verwoestend uit voor de 1-0. Vier minuutjes later was het 2-0. Ditmaal haalde Derry John Murkin droog uit na fraai voorbereidend werk van Boy Deul.

Het leek of die snelle voorsprong wat verlammend werkte. Volendam werd slordig, wellicht wat overmoedig. Dordrecht kwam steeds beter in de wedstrijd, maar de nummer laatst van de eerste divisie komt dit seizoen maar heel moeilijk tot scoren. Agrafiotis en Vermeulen bewezen in kansrijke positie dat dat geen toeval is en verzuimden de spanning in de wedstrijd terug te brengen.

Scherpte die Volendam wel heeft. Onder meer in de persoon van Samuele Mulattieri. De Italiaan kopte twee keer bij de tweede paal raak na onberispelijke voorzetten van Ibrahim el Kadiri en Murkin: 4-0.

Dordrecht-trainer Harry van den Ham probeerde met drie wissels in de rust zijn team wat nieuw vuur in te blazen. Via Dos Santos kwam Dordrecht al snel op 4-1. Spannend werd het echter niet meer. Murkin met zijn tweede treffer, Kaars en James bepaalden de eindstand op 7-1.

FC Volendam: Bakker; Betti (51. Vlak), B. Plat, Tol, Murkin; Deul (75. Ben Sallam), A. Plat, Antonucci; Doodeman (75. James), Mulattieri (60. Maloney), El Kadiri (46. Kaars).

Lees ook: Doelpuntenregen aan de Dijk

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen