Meer trapveldjes nodig in Weesp om lekker buiten te bewegen en sporten

Weesp wil meer trapveldjes en andere terreinen aanleggen om buiten te kunnen sporten.© Archieffoto Studio Kastermans

Weesp

Verspreid over de stad willen b en w van Weesp meer trapveldjes en andere terreintjes aanleggen waar inwoners lekker buiten kunnen bewegen en sporten.

Een goed idee, dat het college eigenlijk niet zelf heeft bedacht. Vorig jaar hielden Hugo en Marijn Koppers, Uras Yilmaz, Daan van Dalsem en Ties van der Vegt uit de wijk Leeuwenveld een handtekeningenactie voor een nieuw trapveldje in hun wijk.

Daar is sportwethouder Astrid Heijstee op ingesprongen. ,,De wens van deze jongeren past erg goed bij onze eigen ambities voor de stad. Mensen brengen steeds meer tijd door achter de computer, laptop of tablet. Terwijl iedereen weet dat bewegen belangrijk is.”

Het is de bedoeling dat de trapveldjes er er volgend jaar allemaal zijn. ,,Ik hoop dat we dan een echte opening kunnen organiseren”, aldus de wethouder. ,,Tot die tijd moeten we nog goed rekening houden met de geldende coronamaatregelen.”

Kunstgras

Voor de terreinen wordt kunstgras gebruikt. Dat heeft als voordeel dat de veldjes het hele jaar door gebruikt kunnen worden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen