Coronavirus eist in Zaanstreek-Waterland elf levens in een week tijd

Zaandam/Purmerend

Het coronavirus heeft de afgelopen week in Zaanstreek-Waterland elf levens geëist. Daarmee loopt het dodental als gevolg van COVID-19 in de regio op tot 125.

GGD Zaanstreek-Waterland heeft dat vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Met name in Wormerland maakte het virus de afgelopen dagen slachtoffers. In die gemeente overleden tussen 15 en 22 oktober vijf personen aan de gevolgen van corona. Sinds de pandemie in maart uitbrak zijn in Wormerland twaalf sterfgevallen gemeld.

In Zaanstad is het aantal overleden inwoners als gevolg van het virus het hoogst: 63 tot nu toe. Dat is inclusief de vier sterfgevallen die de afgelopen week aan COVID-19 werden toegeschreven. In Purmerend werd het 35e sterfgeval gemeld. En in de gemeente Waterland overleed de vijfde inwoner aan de gevolgen van corona.

In de overige gemeenten in de regio vielen de afgelopen week geen nieuwe coronadoden te betreuren. In Edam-Volendam overleden tot nu toe vier inwoners, in Landsmeer drie en in Oostzaan twee. Beemster verloor tot nu toe één ingezetende als gevolg van de coronapandemie.

Landelijke top 3

De geneeskundige dienst registreert ook het aantal besmettingen van inwoners in de acht regiogemeenten. Dat geeft een ernstig beeld. Zaanstreek-Waterland staat landelijk in de top drie van regio’s met het hoogste aantal positief getesten per 100.000 inwoners. In een week tijd steeg het aantal inwoners dat besmet raakte van 4004 tot 5411.

Alleen al in Zaanstad werden tussen 15 en 22 oktober bijna 800 inwoners positief getest, in Edam-Volendam meer dan 150 en in Purmerend zo’n 250.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen