AZ’s matchwinnaar Dani de Wit: ’Het was heel zwaar, maar als je wint voelt het ietsje minder zwaar’

Dani de Wit in extase na zijn doelpunt. Het bleek het beslissende doelpunt te zijn in Napels.
© Foto AFP/Filippo Monteforte
Napels

Matchwinner Dani de Wit zag ’veel emoties’ in de AZ-kleedkamer na afloop van de zege op Napoli.

Vooral vreugde, lachte de West-Fries. De Wit was behoorlijk gesloopt. AZ bracht - mede door de beperkte opties op de reservebank - slechts twee wissels in en dus moesten veel spelers diep gaan. ,,Het was heel zwaar’’, bevestigde De Wit. ,,Maar het voelt toch altijd ietsje minder zwaar aan als je uiteindelijk wint.’’

De Wit is de laatste weken bij veel AZ-doelpunten betrokken, als afmaker of aangever. Zo was hij de laatste vier wedstrijden goed voor vier doelpunten en twee assists. Ook tegen Napoli kwam hij op het juiste moment het strafschopgebied binnen om een voorzet van Jonas Svensson af te ronden, na een fraaie AZ-aanval. ,,Het is heel knap wat we hier hebben gedaan’’, aldus De Wit.

De Wit hoopt uiteraard dat de overwinning op Napoli een kantelpunt is voor AZ. ,,We hebben dit seizoen bij vlagen al laten zien wat we kunnen. Maar we wonnen steeds niet en kregen veel doelpunten tegen. Nu winnen we déze wedstrijd en houden we ook nog ’de nul’’’, klonk het tevreden uit de mond van de man die Napoli de nek omdraaide.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen