Twee auto’s botsen frontaal op Rijksweg in Velsen-Zuid; bestuurster naar ziekenhuis

© Foto’s: Ko van Leeuwen
© Foto: Ko van Leeuwen
1/8
Velsen-Zuid

Twee auto’s zijn woensdagmiddag frontaal op elkaar gebotst op de Rijksweg in Velsen-Zuid. Een bestuurster raakte daarbij gewond. De weg richting Velserbroek en Haarlem was hierdoor enige tijd dicht.

De bestuurder van een grijze auto wilde vanaf de Amsterdamseweg de Rijksweg oprijden, maar gleed weg in de bocht. Het voertuig kwam hierdoor op de tegenliggende rijstrook terecht en klapte op een rode auto.

© Foto: Ko van Leeuwen

De politie, brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse. De bestuurster van de rode auto is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het grijze voertuig lekte veel olie. Passerende auto’s zorgden ervoor dat de vloeistof zich over het wegdek verspreidde. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de olie opgeruimd.

De zwaar beschadigde auto’s zijn door een berger opgehaald.

© Foto: Ko van Leeuwen

Vanaf de Velsertunnel stond een flinke file in de richting van Velsen-Zuid. In IJmuiden begon de file al op het Pontplein.

De Rijksweg in Velsen-Zuid was afgesloten vanaf de kant van de Parkweg. Het verkeer richting Velserbroek en Haarlem kon omrijden via Driehuis of recreatiegebied Spaarnwoude.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen