Verontwaardigde reacties in Italië op bericht van AZ: ’Restate a casa!’ – ’Blijf thuis!’

© Foto Twitter
© Foto Twitter
1/2
Alkmaar

In Napels en omstreken is niet iedereen blij dat AZ daar donderdagavond gaat voetballen. Een bericht van AZ op social media, waarin de vliegreis naar Napels werd aangekondigd, kreeg woensdagochtend de nodige boze reacties.

’Restate a casa’ schrijven diverse reageerders: ’Blijf thuis’. Ze vinden dat AZ niet naar Napels had moeten komen. Bij AZ zijn in de afgelopen week dertien spelers positief getest op het coronavirus. Dat de spelers die mee zijn naar Napels stuk voor stuk een negatief testresultaat hebben, stelt niet iedereen in de Italiaanse stad gerust.

’Schrap die vlucht en ga niet voetballen’, schrijft iemand. ’Blijf thuis, jullie mogen die drie punten van ons hebben, als jullie maar daar blijven’, schrijft een ander.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sommige reageerders geven de Europese voetbalbond Uefa er de schuld van dat de wedstrijd gewoon doorgaat. Anderen vinden dus dat AZ van de reis had moeten afzien. ’Moeten jullie echt wel komen? Zouden jullie niet beter weg blijven en doelpunten, geld en gezondheid besparen?’

Zie ook: AZ vertrekt naar Napels met twee extra spelers van Jong AZ

Als AZ zich afmeldt voor de wedstrijd, krijgt het volgens de reglementen van de Uefa een 3-0 nederlaag aan de broek. AZ landde woensdagmiddag in Napels en zal woensdagavond een training afwerken in het stadion van Napoli. Donderdagavond om 18.55 uur wordt de wedstrijd, het eerste duel in de groepsfase van de Europa League, gespeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Afgelopen zaterdag in Napels: Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini en Napoli-trainer Gennaro Gattuso groeten elkaar na hun onderlinge wedstrijd, die door Napoli met 4-1 werd gewonnen.
© Foto EPA/Ciro Fusco

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen