Blaricums raadslid gaat alleen verder. Ramona Beemsterboer ziet geen heil meer in samenwerking met DAB-voorman Rob Bruintjes

Ramona Beemsterboer- van Urk Dam
Blaricum

Het Blaricumse raadslid Ramona Beemsterboer splitst zich af van Democratisch Alternatief Blaricum en gaat als onafhankelijk raadslid verder. Beemsterboer kan niet meer samenwerken met Rob Bruintjes met wie zij in één fractie zat.

Niet alleen Beemsterboer zelf, ook haar echtgenoot Leon van Urk Dam, die als fractievertegenwoordiger van DAB actief was, keert de partij de rug toe.

Beemsterboer heeft in het afgelopen jaar vrijwel al het raadswerk voor DAB in haar eentje moeten doen, omdat fractievoorzitter Rob Bruintjes ernstig ziek werd. Pas in de laatste periode van Bruintjes afwezigheid werd Van Urk Dam geïnstalleerd als tijdelijk raadslid. Dat bleef hij tot Bruintjes in februari van dit jaar terugkeerde in de politiek arena en de rol van fractievoorzitter weer op zich nam. Vanaf dat moment ging het fout tussen Beemsterboer en Bruintjes, zo liet zij woensdag weten in een brief aan het Blaricumse gemeentebestuur.

Beemsterboer moest constateren dat hun manier van werken en voorbereiden uit elkaar was gegroeid. ,,Dat belemmert de samenwerking’’, zo schrijft het raadslid. ,,Ik voel me momenteel beperkt in het uitvoeren van mijn rol als raadslid en dat is voor mij de motivatie om los van DAB op eigen naam door te gaan.’’ Van rancune is volgens haar geen sprake. ,,Ik sta nog steeds achter de visie van DAB en blijf onderdeel van de coalitie.’’

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen