Wethouder Napels: ’Wedstrijd Napoli-AZ moet worden uitgesteld’

Alkmaar

De vele coronabesmettingen bij AZ zorgen voor onrust in Italië. In Napels heeft sportwethouder Ciro Borriello aangegeven dat het Europa League-duel tussen Napoli en AZ moet worden uitgesteld.

Tegen het Italiaanse radiostation Radio Punto Nuevo sprak Borrielo zijn zorgen uit: ,,We moeten verantwoordelijk gedrag tonen. AZ moet in quarantaine en de wedstrijd moet worden uitgesteld’’, aldus de wethouder.

Hij reageerde daarmee op de recente golf aan coronabesmettingen bij AZ, aanstaande donderdag de tegenstander van Napoli in de Europa League.

Het is niet aan de gemeente om in te grijpen, maar aan de ASL, de Italiaanse GGD. Die instantie adviseerde Napoli een paar weken geleden om niet af te reizen naar Turijn voor het competitieduel met Juventus. Dat was op het moment dat Napoli zélf met besmettingen kampte. Napoli reisde toen inderdaad niet af voor de wedstrijd, hetgeen de club overigens kwam te staan op een reglementaire nederlaag en een punt in mindering.

AZ geeft aan op dit moment in nauw overleg te staan met de Uefa, naar aanleiding van de nieuwe besmettingen binnen de selectie. De regels schrijven voor dat een team minimaal dertien ’fitte’ spelers nodig heeft om te kunnen spelen. Daarvan is op dit moment sprake bij AZ. Vooralsnog is het de bedoeling dat beide clubs donderdag om 18.55 aftrappen in Napels.

Luister hieronder de AZ Podcast, waarin wordt vooruitgeblikt op Napoli-AZ.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen