Met infrarood op zoek naar warmtelekken in Zaanse woningen. Stichting ook actief in Wormerland, Oostzaan en Landsmeer

Warmtescanfoto’s van een woning maken is de manier om energieverlies werkelijk te zien.
© Foto Stichting Zaanse Warmte Scanners
Zaandam

Nu het steeds kouder wordt en de verwarming in huis weer op volle toeren draait, is het extra belangrijk om warmtelekken tegen te gaan. Met infrarood kunnen dergelijke lekken worden opgespoord.

Vanaf 1 november 2020 start daarom de Stichting Zaanse Warmte Scanners (SZWS) weer met het maken van infrarood warmtescanrapporten van woningen, kerken en clubgebouwen. De SZWS is actief in Zaanstad, Wormerland, Oostzaan en Landsmeer.

Warmtescanfoto’s van een woning maken is de manier om energieverlies werkelijk te zien. Als voorbeeld wijst de stichting op de foto bij dit artikel, waarop te zien is hoe groot het warmteverlies is via de ramen op de begane grond is. Maar ook de radiatoren op de verdieping die hun warmte door de muur uitstralen.

De Stichting Zaanse Warmte Scanners is ontstaan als een burgerinitiatief en is een non-profit organisatie van vrijwilligers die het reduceren van warmteverlies en het verduurzamen van woningen als doelstelling heeft. Het team van warmtescanners heeft ruime ervaring met het maken van warmtescans en heeft al meer dan 350 tevreden klanten.

Wie belangstelling heeft kan mailen naar info@zaansewarmtescanners.nl of kijken op de website www.zaansewarmtescanners.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen