Nieuwe coronabesmettingen bij AZ, ’Spits Myron Boadu test positief’

© ANP
Alkmaar

De coronazorgen bij AZ zijn nog niet voorbij: er zijn nieuwe besmettingen binnen de club. Het lijkt erop dat onder anderen spits Myron Boadu de wedstrijd tegen Napoli moet missen.

De spits ontbrak dinsdagochtend op de laatste training voordat AZ woensdag op het vliegtuig stapt naar Italië. Bronnen binnen de club bevestigen dat Boadu een van de spelers is die deze week positief testten op het coronavirus.

Naar verluidt geldt hetzelfde voor het Noorse talent Hakon Evjen. Ook hij trainde dinsdagochtend niet mee bij AZ. Verder lijken ook Jordy Clasie, Ferdy Druijf, Timo Letschert het treffen in de Europa League van donderdagavond te missen. Zij konden afgelopen zaterdag al niet meespelen tegen VVV-Venlo (2-2) na een positieve coronatest.

Lees ook: Wethouder Napels: ’Wedstrijd Napoli-AZ moet worden uitgesteld’

De van Chelsea gehuurde linksback Juan Familia-Castillo, Thijs Oosting en doelman Beau Reus – geen vaste waardes in het elftal van trainer Arne Slot - ontbraken afgelopen dagen al bij Jong AZ.

Mochten Myron Boadu en Ferdy Druijf donderdag inderdaad niet inzetbaar zijn, dan heeft Arne Slot een probleem op de spitspositie. Zijn eerste keus en diens back-up ontbreken.

Mohamed Taabouni en Kenzo Goudmijn trainden dinsdag wel mee met het eerste elftal. De kans is groot dat Slot hen meeneemt naar Napels.

AZ doet vanwege de privacy geen mededelingen over de besmettingen. De club erkent op de eigen site dat er nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld binnen de spelersgroep en dat AZ ’bezig is met een inventarisatie van de omvang van de besmettingen’.

Lees ook: AZ op weg naar Napels met een hoofd vol zorgen en een koffer vol moedeloosheid

Lees ook: Spelers van AZ besmet met corona

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen