Zaanstreek-Waterland met noodgang op weg naar 5000 coronabesmettingen: in een etmaal weer 235 verse gevallen

Security bij de coronateststraat in Purmerend.
© Foto Mediahuis
Zaandam/Purmerend

De acht gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland koersen met een noodvaart richting de 5000 bevestigde coronagevallen. Tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag kwamen er weer 235 testen positief terug uit het laboratorium.

Dat zijn er minder dat het etmaal ervoor, toen het aantal vastgestelde besmettingen op één dag tot een recordhoogte van 283 kwam. Maar verschillen van 50 beginnen klein te worden met het aantal registraties dat er dagelijks in Zaanstreek-Waterland bijkomt. Dinsdagmiddag stond de teller op 4996 besmettingen sinds de uitbraak dit maart begon.

De gemeente Zaanstad blijft wat absolute getallen betreft met kop en schouders boven de rest uitsteken. In een etmaal kwamen er 118 nieuwe besmettingen bij, wat het totaal aantal sinds het begin van de pandemie opstuwt naar 2403 gevallen.

In de andere probleemgemeente Edam-Volendam werden 30 nieuwe coronapositieven bijgeschreven. Dat zijn er inmiddels 700. Ook in Purmerend slaat het virus toe: 55 positieve testen tillen het totaal aantal besmette inwoners naar 985.

De andere gemeenten kwamen tussen maandag- en dinsdagmiddag niet in de dubbele cijfers. In Waterland ging het aantal met negen omhoog naar 253; Wormerland noteerde acht nieuwe besmettingen en staat nu op 215. In Oostzaan groeide dat aantal met zes naar 187, terwijl Landsmeer vijf nieuwe positieve testen noteerde, 162 in totaal. In Beemster nam het aantal met vier toe (91).

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen