Premium

Winnen is bijzaak, gezond blijven is wat nu telt. De corona-uitbraak zorgt voor alarmfase 1 binnen AZ, maar ’the show must go on’

Het zit AZ nog niet mee dit seizoen. Het won nog geen competitiewedstrijd en kampt nu met een corona-uitbraak in de selectie.
© Foto ANP/Olaf Kraak
Alkmaar

De corona-uitbraak binnen de selectie zorgt voor alarmfase 1 bij AZ. Ook de Europese voetbalbond Uefa en politici in Napels hebben zo hun zorgen over de besmettingen.

,,We moeten verantwoord gedrag tonen. AZ moet in quarantaine en de wedstrijd moet worden uitgesteld.’’ Ciro Borriello is duidelijk: de sportwethouder van Napels ziet liever niet dat AZ woensdag op het vliegtuig stapt naar Italië. Hij geeft in een Italiaans radioprogramma zijn advies: zet een streep door Napoli-AZ van donderdag. De zorgen van Borriello zijn logisch: hij is politicus in een streek, Campanië, waar de tweede coronagolf momenteel voor veel ellende zorgt. Het laatste wat Borriello wil, is een Nederlandse voetbalploeg verwelkomen waar de laatste dagen de ene na de andere speler afhaakt door een positieve coronatest.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen