RIVM-cijfers: Opnieuw coronadode in gemeente Langedijk

Alkmaar

Het coronavirus heeft opnieuw een slachtoffer gemaakt in deze regio, ditmaal in de gemeente Langedijk. Daarmee komt het aantal doden in deze gemeente op 7.

Dat blijkt uit de meest actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daaruit komt naar voren dat het aantal besmettingen in deze regio in het afgelopen weekeinde is toegenomen met 243. Onder de inwoners van Alkmaar kwamen er 106 nieuwe zieken bij, in de gemeente Heerhugowaard ging het om 47 mensen.

Positief geteste mensen kwamen er ook bij in Bergen (plus 10), Castricum (plus 37), Heiloo (plus 21) en Langedijk (plus 17). Dat zorgt alleen al in deze regio voor in totaal 2692 positief geteste inwoners.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg in het afgelopen weekeinde met drie naar een totaal van 159. Twee van de nieuwe patiënten komen uit Alkmaar, de derde is afkomstig uit Heerhugowaard. Alkmaar telt nu 61 opnames en is als grootste gemeente koploper. Ook in Heerhugowaard (28), Bergen (21), Langedijk (20) en Heiloo (11) zorgt het virus voor veel pijn en verdriet.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen