Motorcoureur Glenn van Straalen kent moeizaam seizoenseinde: ’Het tempo was niet voldoende om voor de punten te strijden’

Glenn van Straalen in actie op het circuit van Estoril.
© Foto Graeme Brown
Estoril

Motorcoureur Glenn van Straalen is tijdens de laatste ronde van het World Supersport kampioenschap net buiten de punten gefinisht.

De laatste twee races van het seizoen werden afgelopen weekend verreden op het Circuito do Estoril in Portugal. Voor de Hoogkarspeler was het een nieuw circuit. Desondanks wist de twintigjarige coureur zich op de Yamaha R6 van het MPM Routz Racing Team als twintigste te kwalificeren.

In de openingsfase was er direct een rode vlag vanwege een crash. Bij de herstart kwam Van Straalen goed weg en won hij wat plaatsen. De jongeling slaagde er daarna niet in om de aansluiting met de puntenposities ook te behouden. De zeventiende plek stemde hem dan dan ook ontevreden.

In de tweede race van het slotweekend van het seizoen reed Van Straalen alleen nadat hij de groep die vocht voor het laatste WK-punt weer moest laten gaan. Het resultaat was nu een negentiende plaats.

,,Over de eerste trainingsdag was ik niet tevreden, maar tijdens de derde vrije training en kwalificatie van zaterdag wisten een goede stap te maken. Ik had dan ook vertrouwen in een goede eerste race, maar het kwam er niet uit. Ik had moeite om het tempo van de groep voor mij te volgen. Erg jammer, want ik wist dat er meer in zat. In de tweede race was het tempo wel beter, maar niet voldoende om voor de punten te strijden. Het was overall een moeizaam weekend”, aldus Van Straalen over de afsluiting van zijn seizoen.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen