Na het wandelen even wat drinken of eten afhalen en zitten; Gedekte tafeltjes op veldje langs Bussumergrintweg vinden gretig aftrek

Aan de Bussumergrintweg tussen Hilversum en Bussum stonden van het weekend vrolijk gedekte tafeltjes tussen de bomen.
© Foto Mediahuis
Hilversum

Een gezellige, maar in deze tijd ook wat curieuze aanblik zondagmiddag op een veldje aan de Bussumergrintweg tussen Hilversum en Bussum. Op ruime afstand van elkaar staan tafeltjes met rood-wit geblokte kleedjes opgesteld waaraan mensen een drankje drinken en een appeltaartje of andere snack eten.

Het veldje is van het Goois Natuurreservaat, de drankjes en hapjes, voor zover niet zelf meegebracht, van Restaurant Robert.

Nu horecazaken afgelopen week vanwege de strengere coronamaatregelen de deuren weer hebben moeten sluiten, proberen veel ondernemers toch nog wat omzet te maken middels het afhalen van koffie, appeltaart, broodjes of maaltijden. Zo ook Restaurant Robert.

De hele middag maakten mensen gebruik van de zitgelegenheid.
© Foto Mediahuis

Bezoekers van het natuurgebied maken daar zondag grif gebruik van. Velen nemen na het afhalen plaats aan de tafeltjes even verderop. Na afloop worden de tafeltjes door het personeel van het restaurant afgeruimd.

De horecagelegenheid wil zondagmiddag niet reageren op het tafereel. Het GNR is niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen