Premium

Eenzaam en alleen loopt ’sprinter’ Owen Westerhout zich stuk op 5 kilometer voor het goede doel, maar hij heeft nog nooit zo snel 500 euro verdiend voor ’Het Vergeten Kind’

Owen Westerhout tijdens zijn eenzame sponsorloop bij AV Trias.
© Foto Martin de Haan
Heiloo

Alleen lopen is altijd zwaar, Owen Westerhout deed het zondagmiddag ook nog eens zonder aanmoedigingen. Maar het was voor een goed doel; binnen 18 minuten liep de 400-meter-atleet 500 euro bij elkaar voor stichting Het Vergeten Kind.

Het is stil op de atletiekbaan van AV Trias in Heiloo. Alleen de slagen van tennissers van de naastgelegen club zijn te horen. Owen Westerhout heeft het zwaar in de slotfase van zijn 5 kilometer, eenzaam en alleen op baan van de atletiekvereniging. Normaal hoeft de 31-jarige Castricummer maar een rondje te lopen, nu moet hij er 12,5 volbrengen. „Op het einde had ik het wel moeilijk, ik was iets te hard weggegaan, maar ik dacht aan het extra geld dat ik kon ophalen voor de kinderen. Ik had nooit gedacht dat ik onder de 18 minuten zou lopen: ik ging weg op een schema van 90 seconden per rondje.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen