Grote brand in Stevinstraat in Heerhugowaard: autoschadebedrijf en caravanstalling verwoest [video]

© Foto: DNP.NU

© Foto: DNP.NU

© Foto: DNP.NU

© Foto: DNP.NU

© Foto: DNP.NU

© Foto: DNP.NU

1 / 6
Arie Bergwerff
Heerhugowaard

Een grote brand heeft zaterdagavond twee bedrijven aan de Stevinstraat in Heerhugowaard verwoest. De brand woedde vooral bij autoschadebedrijf Fabris maar ook de loods van Caravan Service Centre liep zware schade op. Even na elf uur werd het sein brand meester gegeven.

De twee gedupeerde bedrijven staan naast elkaar in een rij van vier loodsen. De twee naastgelegen bedrijven liepen water- en rookschade op.

Kort na het uitbreken van de brand sloegen bij Fabris de vlammen uit het dak. Het vuur vrat ook om zich heen aan de achterkant van de caravanstalling. Met een hoogwerker en een blusvoertuig werd het vuur bestreden. De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden via Twitter om ramen en deuren te sluiten.

Asbest

Woordvoerder Elles Malipaard vertelde dat er aanvankelijk ruim was opgeschaald. Geprobeerd werd om overslag naar de andere panden te voorkomen. Volgens de veiligheidsregio is er een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Die wordt opgeruimd.

Rond half elf vertrok de hoogwerker. Een half uur later volgde het sein brand meester. Op dat moment duwde de inmiddels gearriveerde sloopkraan aan de achterkant van de loodsen enkele muren omver.

Voor gedupeerde ondernemers en caravaneigenaren was opvang geregeld in ’Gewoon Lekker’ aan de Gildestraat. Daar was ook verzekeringsexpert Salvage aanwezig.

Ook een dag later was Salvage aanwezig en werd de straat schoongemaakt. De hele straat was tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Oorzaak

Volgens de woordvoerster is de oorzaak onbekend, al wordt brandstichting uitgesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Foto: DNP.NU

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen