Verkeerssituatie op Markt in Schagen maandag weer als vanouds; tijdelijke belijning weggehaald

De Markt in Schagen gaat vanaf maandag terug naar de normale situatie.
© Archieffoto Marc Moussault
Schagen

De oude verkeerssituatie op de Markt in Schagen wordt maandag 19 oktober weer hersteld. De tijdelijke belijning voor de voetgangers wordt weggehaald, evenals de tijdelijke bebording. Alle horecazaken op de Markt zijn minimaal vier weken noodgedwongen gesloten door de afgelopen dinsdag aangekondigde coronamaatregelen.

Burgemeester Marjan van Kampen geeft aan dat een aantal ondernemers vooruitlopend op de eerder vastgestelde datum van 1 november hun vergrote terrassen al weghaalt. ,,Om de situatie weer duidelijk en veilig te maken herstellen om deze reden de oude situatie eerder dan gepland.”

Tijdens de zomermaanden heeft gemeente Schagen de horecaondernemers aan de Markt meer ruimte voor hun terrassen gegund. Vanwege de coronamaatregel van minimaal anderhalve meter afstand, konden ze minder klanten ontvangen. ,,Wij hebben de horecaondernemers gevraagd nu om een plan voor de winterterrassen in te sturen. Een aantal heeft dat inmiddels gedaan. Op dit moment zijn we bezig om deze plannen om te zetten in een overzichtelijk plan’’, licht Van Kampen toe.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.