Twee schietincidenten op de vroege zaterdagmorgen in Heerhugowaard: politie onderzoekt of er een link is

Sporenonderzoek bij de ingang van het C. Fabritiuspark. Zaterdagmorgen in alle vroegte werd er geschoten.
© Foto: DNP.NU
Heerhugowaard

Twee schietincidenten zaterdagmorgen in alle vroegte in het doorgaans zo rustige Heerhugowaard. Om kwart over vier werd een 30-jarige Rotterdammer beschoten in het C. Fabritiuspark, rond half zeven vlogen twee kogels door de ruit van een woning aan de Bilderdijkstraat. De politie onderzoekt beide zaken en bekijkt ook of er wellicht een link is.

De gewonde man werd beschoten bij de ingang van het park aan de kant van het winkelcentrum Berckheideplein. De dader, een nog onbekende man, maakte zich daarna uit de voeten. Het slachtoffer belde bij een nabije woning aan de Ruysdaelstraat aan om hulp. Daar werd 112 gebeld en er zou zelfs een traumahelikopter naar het park zijn afgereisd.

Aan het begin van de middag herinnert helemaal niets in de omgeving aan de schietpartij. Jongeren zijn met magneten aan het vissen, peuters roetsjen van de glijbaan bij buurthuis De Ezel. Twee buurvrouwen staan even verderop op de stoep bij te praten. Nee, ze hebben niets gemerkt. ,,Toen ik vanmorgen opstond, viel mij alleen op dat er al zo veel auto’s op het parkeerterrein stonden. En toen ik nog eens keek, zag ik dat de boel was afgezet met linten’’, zegt de een. ,,Ik las het op Facebook: ’Het lijkt wel wildwest bij jou’, liet iemand mij weten’’, zegt de ander. Ze heeft wel zo haar ideeën bij de schietpartij. ,,Er zijn hier bij het winkelcentrum allerlei stille hoekjes. Daar komen ze bij elkaar. Je ziet hier altijd dezelfde kleine autootjes af en aan rijden.’’

Ruim twee uur later werd er geschoten aan de Bilderdijkstraat, gelegen in een rustige woonwijk in de buurt van winkelcentrum Middenwaard. Twee kogels vlogen er door de ruit van een woning. Er vielen geen gewonden. Getuigen hebben de politie laten weten dat ze na de schietpartij een kleine, witte personenauto hebben zien wegrijden.

De twee kogelgaten in de ruit zijn afgeplakt met ducttape. De luxaflex is naar beneden en het huis oogt verlaten. Even verderop is een echtpaar aan het werk in de tuin. ,,Nee, ik heb helemaal niks gehoord vannacht’’, zegt de man. ,,Ik deed vanmorgen de gordijnen open en zag dat de straat was afgezet met linten. Ik werd wakker op een plaats delict.’’

Het is niet duidelijk of er een verband is tussen beide schietpartijen, zegt politiewoordvoerder Roderick de Veen. Het onderzoek is nog in volle gang, laat hij weten. Voorafgaand aan het schietincident in het park is er mogelijk een conflict tussen dader en slachtoffer geweest. De politie is naarstig op zoek naar getuigen en mensen met nadere informatie.

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Of met Meld Misdaad Anoniem.

Lees ook:

Schietpartij na ruzie in park Heerhugowaard, één persoon gewond [video]

Opnieuw schietpartij in Heerhugowaard, woning beschoten

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen