Coronaexplosie in Zaanstreek-Waterland met 267 nieuwe gevallen binnen etmaal: inmiddels 4242 inwoners besmet met virus

1/2
Zaandam/Purmerend

Het aantal coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland is tussen donderdagmiddag en vrijdagmiddag geëxplodeerd. Binnen een etmaal kwamen er 267 nieuwe gevallen bij.

Dat is bijna het dubbele van de vorige daguitslag die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bekendmaakte. Donderdagmiddag telde het totaal van de acht gemeenten in de regio op tot 138. Een dag eerder was het nog iets lager.

Ook de ziekenhuisopnames van inwoners van Zaanstreek-Waterland met coronaverschijnselen zitten zorgelijk in de lift. Dat waren er tussen donderdag- en vrijdagmiddag meer dan een dozijn, en een dag eerder ook al zoiets.

Zaanstad zag een onrustbarend aantal van 111 nieuwe positieve registraties in het coronaregister. Dat brengt het totaal voor die gemeenten op 2031. Minstens even zorgelijk is de ontwkkeling in Edam-Volendam, waar 44 nieuwe gevallen werden geregisteerd binnen 24 uur: bij elkaar nu 597.

In Purmerend staat het totaal sinds de uitbraak op 850 besmettingen; tussen donderdag- en vrijdagmiddag kwamen er weer 61 bij. Dubbele getallen schrijft ook Wormerland met 18 positieve testen die het toaal naar 186 tillen. Waterland en Oostzaan registreerden allebei twaalf nieuwe coronabesmettingen, die gemeenten komen daarmee uit op respectievelijk 204 en 158 gevallen.

Landsmeer zag het totaal met vijf toenemen en staat nu op 142 vastgestelde besmettingen. In de gemeente Beemster kwamen vier testen positief terug uit het lab (totaal nu 74).

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen