’Meester Jaap’ Brakenhoff erelid van historisch genootschap in Beverwijk

Jacob Brakenhoff (l) en Marcel Lindeman.
© Foto Gé Hofman
Beverwijk

Jacob Brakenhoff uit Beverwijk is donderdagavond benoemd tot erelid van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland. Voorzitter Marcel Lindeman reikte hem donderdag de zilveren HGMK-speld uit.

Brakenhoff is 75 jaar geleden geboren in Assendelft, werd Beverwijker, werkte als docent (onder andere geschiedenis) bij Heliomare in Wijk aan Zee, was HGMK-secretaris van 1998-2019 en groeide zo uit tot ’gezicht van het genootschap’.

Wie zich bij het genootschap meldde, of mailde, of telefoneerde, die kwam bij ’meester Jaap’ uit. Volgens Arie van Dongen van HGMK kennen veel Beverwijkers en Wijk aan Zeeërs hem, ook omdat hij veel in de omgeving wandelt en menigeen groet of aanspreekt. Tevens organiseerde hij lezingen.

Twee jaar geleden wilde Brakenhoff stoppen als secretaris, op verzoek van het bestuur ging hij even door. Intussen is er nog steeds geen opvolger. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@hgmk.nl. Zijn werk als vrijwilliger bij Museum Kennemerland zet Brakenhoff voort, evenals rondleidingen langs de bunkers van de Atlantikwall Wijk aan Zee.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen