Jonge historici geven lezingen over mode en soldatenleven bij Stichting Vrienden van het Westfries Museum Hoorn

Rutger Postma onderzocht de ontwikkeling van het (huur)soldatenleven en de impact daarvan op de samenleving tijdens de Tachtigjarige Oorlog.© Foto aangeleverd

Merlijn Barkema vertelt over de toepassingen en ideeën van de modegeschiedenis.© Foto aangeleverd

1 / 2
Faralda Houthuijsen
Hoorn

De Stichting Vrienden van het Westfries Museum organiseert regelmatig lezingen onder de titel ’Een zondagmiddag in het museum’. De komende twee worden gegeven door studenten.

Jonge historici die nog niet zijn afgestudeerd en dus fris in de materie zitten, geven hun blik op aspecten van de Gouden Eeuw. Ze wisten aandacht op zich te vestigen met hun bachelorscripties of andere studies.

Schilderijen

De eerste lezing is aanstaande zondag, vanaf 14 uur in Expoost. Merlijn Barkema, vierdejaarsstudente aan de Universiteit Utrecht, geeft dan een introductie op de toepassingen en ideeën van de modegeschiedenis. Ze maakt daarbij gebruik van schilderijen uit de collectie van het Westfries Museum. Wat vertellen die - en wat niet?

Conflict en geweld

Rutger Postma specialiseert zich in de geschiedenis van conflict en geweld. Hij is vijfdejaarsstudent aan Universiteit Utrecht en onlangs begonnen aan de researchmaster history. Hij onderzocht de ontwikkeling van het (huur)soldatenleven en de impact daarvan op de samenleving tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Hij vertelt erover op zondag 15 november vanaf 14 uur in het Foreestenhuis.

De reguliere entreeprijs bedraagt 5 euro per lezing. Tevoren aanmelden is noodzakelijk vanwege het coronaprotocol en kan via info@museumvriend.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen