Aantal coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland zit toch weer in de lift: 138 nieuwe gevallen stuwen totaal verder op richting de 4000

Purmerend/Zaandam

Na enkele dagen van een dalend aantal coronabesmettingen zit de regio Zaanstreek-Waterland toch weer in de lift. Tussen dinsdagmiddag en woensdagmiddag kwamen er 138 nieuwe gevallen bij, meer dan de 128 van het etmaal ervoor.

Daarmee wordt komt het totaal van 4000 steeds beter in zicht. Sinds het begin van de pandemie hebben inmiddels 3975 inwoners van de acht regiogemeenten een positieve test afgeleverd. De situatie in Zaanstreek-Waterland is inmiddels door de overheid opgeschaald naar ’zeer ernstig’. Dat het einde nog niet in zicht is, blijkt uit de stijging van het aantal besmettingen, dat de afgelopen paar dagen juist een dalende lijn leek in te zetten.

De gemeente Zaanstad is de coronahoofdstad van de regio met 70 nieuwe besmettingen in een etmaal tijd, wat het totaal op 1920 positieve getallen brengt. Edam-Volendam heeft een stuk minder inwoners, waardoor het aantal van 19 nieuwe besmettingen van dinsdag- tot woensdagmiddag voor nog hardere alarmbellen zorgt bij het RIVM. In die gemeente testten tot nu toe 553 inwoners positief.

In Purmerend zijn dat er dankzij 23 nieuwe gevallen nu 789. Daarmee zijn de dubbele cijfers genoemd. In Beemster kwamen er twee nieuwe coronabesmettingen bij, in totaal nu 70. Landsmeer en Wormerland zagen de aantallen met vijf toenemen (137 en 168). Oostzaan en Waterland gingen beide met zeven positieve testen omhoog: naar 137 en 192.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen