Routekaart coronamaatregelen uitgelekt

Amsterdam

De routekaart met maatregelen, waarmee het kabinet de coronacrisis wil bedwingen is uitgelekt, zo schrijft De Volkskrant. Dit document maakt vermoedelijk deel uit van de maatregelen die het kabinet presenteert.

Er zijn vier risiconiveaus vastgesteld aan de hand van het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. De routekaart laat ruimte voor maatwerk. Bij ieder risiconiveau staan maatregelen die in ieder geval moeten worden genomen, en maatregelen die overwogen kunnen worden.

De maatregelen uit de routekaart komen redelijk overeen met wat er al is uitgelekt. Bronnen in Den Haag lieten maandag weten dat waarschijnlijk gaat worden aangekondigd dat sporten in groepsverband aan banden wordt gelegd, waarbij een uitzondering wordt gemaakt voor professionals en jeugd onder de 18 jaar. Sportscholen blijven open, en ook de basis- en middelbare scholen hoeven vooralsnog niet te sluiten.

Voor de horeca wordt een sluiting om zes uur ’s avonds overwogen, en sluiting in het weekend. Ook een verbod op de verkoop van alcohol in de avonduren hoort tot de mogelijkheden. Over deze opties werd maandag nog gesproken.

Download hier de uitgelekte routekaart.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen