Bestuurder gaat er vandoor en kan pas na achtervolging worden aangehouden. Hij test positief op cocaïne, THC en methamfetamine (crystal meth)

Schagen

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een automobilist aangehouden na een flinke achtervolging. De man reed zonder rijbewijs en testte positief op het gebruik van cocaïne, THC en methamfetamine (crystal meth).

Agenten van het korps in Schagen zagen op de N242 een auto rijden waarvan bekend was dat het rijbewijs van de eigenaar een ongeldig was verklaard

Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven zette deze de wagen ter hoogte van de afslag richting Waarland aan de kant.

’Toen het portier werd geopend roken wij direct een sterke henneplucht en herkende wij de bestuurder. Er zaten nog drie passagiers in de auto. Op het moment dat wij hem hadden medegedeeld dat hij was aangehouden, omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard, gaf hij ineens gas en ging ervandoor richting Heerhugowaard’, melden agenten via Facebook.

Bekeuringen

De politie zette de achtervolging in en stelde vast dat de man diverse overtredingen maakte. Zo negeerde hij rode verkeerslichten en stoptekens, nam hij rotondes aan de verkeerde kant en overschreed hij de doorgetrokken streep.

’Hiervoor ontvangt hij netjes een aantal bekeuringen’, meldt de politie. ’Tussendoor is hij nog twee keer gestopt om de drie passagiers uit te laten stappen. Deze uit Schagen afkomstige jongens zijn door ons herkend maar hebben geen strafbaar feit gepleegd’.

Klem

Uiteindelijk kon de bestuurder op de Westdijk, met assistentie van agenten uit Heerhugowaard en Alkmaar, worden klem gereden, waarna hij werd aangehouden.

’De bestuurder testte positief op het gebruik van cocaïne, THC en methamfetamine (crystal meth). Van de bestuurder is bloed afgenomen dat naar het NFI is gestuurd. De auto is in beslag genomen’, aldus de politie.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.