FC Volendam-speler Jari Vlak disciplinair gestraft voor aanwezigheid op illegaal feest

Jari Vlak.
© Archieffoto
Volendam

Een speler van FC Volendam is zaterdagavond aanwezig geweest op een illegaal feest waar de coronaregels niet in acht werden genomen. Hoewel de club het niet wil bevestigen gaat het om Jari Vlak.

Het feest in een bedrijfspand aan de Julianaweg in Volendam werd zaterdag beëindigd door de politie. Er werden 33 mensen aangetroffen en de ruimte lag ’vol lege drankflessen’. In een brief aan de feestgangers schrijft burgemeester Sievers van Edam-Volendam dat een speler van FC Volendam aanwezig was op het feest en dat ze daarom vreest voor besmetting met corona. Bij FC Volendam heeft blijkens de brief een clusterbesmetting plaatsgevonden.

Dat laatste wordt door de club overigens fel ontkend. ,,Er zijn wel enkele vrijwilligers die actief zijn voor de club besmet, maar die zijn niet in contact geweest met de selectie’’, aldus woordvoerder Sonny Sier.

Vlak ontbrak maandag op de training van FC Volendam. Behalve de 22-jarige middenvelder ontbraken daar nog zes spelers. Volgens Sier kampen die spelers met lichte verkoudheidsverschijnselen en zijn ze ’puur uit voorzorg’ thuis gebleven. Ze zouden het feest niet hebben bezocht.

Of er tussen de verkouden spelers eventuele coronabesmettingen zijn denkt de club spoedig te horen. Sier: ,,Woensdag gaan we testen en dan weten we meer.’’ De spelers van FC Volendam hebben afgelopen dinsdag nog een coronatest ondergaan. Daar zaten geen positieve (besmette) uitslagen tussen.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen