Bewoners Havengebied Hoorn krijgen alsnog zes extra parkeerplaatsen op Oude Doelenkade

De gemeente heeft alsnog een bord met tijdelijke vergunning op de Oude Doelenkade geplaatst om bewoners meer parkeerruimte te bieden.
Hoorn

Op de valreep krijgen de bewoners van het Havenkwartier in Hoorn zes parkeerplaatsen op de Oude Doelenkade.

In mei werden elf vergunningplekken omgezet in terras voor de horeca.

Sindsdien reden bewoners regelmatig rondjes om hun auto kwijt te kunnen. Na een handtekeningenactie zijn nu alsnog zes plaatsen vrijgemaakt voor bewoners.

Protest

Op initiatief van bewoonster Annette Snaas protesteerden de bewoners van het Havenkwartier tegen de parkeerplaatsen, die ze kwijtraakten door de groei van het aantal terrassen langs het water in coronatijd.

De bewoners gunnen de horeca de extra ruimte, maar hadden er moeite mee dat de parkeerplaatsen werden weggehaald van de bewoners, aldus Snaas. Als gevolg hiervan hadden ze vaak grote moeite om ’s avonds een parkeerplaats bezet te houden. Vooral, volgens Snaas, omdat veel toeristen zonder vergunning hun auto op een plek voor vergunninghouders plaatsten.

Korte tijd

Vandaar de handtekeningenactie, waar aanvankelijk geen reactie op kwam. Toen Snaas vorige week contact met de gemeente had, bleek dat het niettemin de bedoeling was meer plekken aan bewoners toe te wijzen.

Dat is nu alsnog gebeurd, al is het wellicht voor korte tijd. De uitbreiding van terrassen duurt tot 1 november. Nog niet duidelijk is of er na die tijd (overdekte) winterterrassen komen op meerdere plekken in Hoorn.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen