Jubileumjaar carnavalsvereniging Het Masker in Zwaag jaar uitgesteld. ’Dit jaar vierenvijftighalve editie’

Over het doorgaan van de carnavalsoptocht wordt uiterlijk 1 december een besluit genomen.

Over het doorgaan van de carnavalsoptocht wordt uiterlijk 1 december een besluit genomen.© Archieffoto Marcel Rob

Mike Deutekom
Zwaag

Het jubileum van carnavalsvereniging Het Masker uit Zwaag wordt een jaar uitgesteld. In 2021 wordt de ’vierenvijftighalve’ editie van het carnaval in het dorp gehouden, waardoor in 2022 het jubileum van 55 jaar kan worden gevierd.

Dat hebben ’vorst Bernd’ en ’adjudant Jeroen’ namens de vereniging in een ’persconferentie’ bekend gemaakt. Wat er in het carnavalsweekend zelf mogelijk is, wordt vlak voor het feest bepaald.

Of de gebruikelijke grote optocht in het dorp in februari door kan gaan is nog onzeker. Dat is onder meer afhankelijk van de dan geldige coronoregels. Het Masker heeft besloten voorlopig nog geen besluit te nemen of het wel of niet afblazen van het evenement. Aan de optocht werken jaarlijks zo’n duizend mensen mee volgens Het Masker. Op uiterlijk 1 december hakt het bestuur de knoop door. ,,We zijn nog aan het brainstormen over een eventueel alternatief.’’

Wat wel doorgaat is de bekendmaking van de nieuwe prins op 14 november. Alleen in welke vorm dit gaat gebeuren is nog niet bekend. ,,Dat kan alleen online zijn maar misschien is er nog wat anders mogelijk’’, zegt adjudant Jeroen. ,,Dat wordt later bekend gemaakt.’’

Het jaarlijkse carnaval gaat voorlopig in aangepaste vorm in elk geval door, laat Het Masker weten. De aankomende carnaval is op 12 tot en met 16 februari 2021.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen