Velsen moet genoegen nemen met gelijkspel tegen HBS na rode kaart doelman

Den Haag

Met een man minder gaf Velsen een voorsprong uit handen tegen HBS. Gezien de omstandigheden kon trainer Jan Nederburgh wel leven met de 1-1.

,,Een speler van HBS brak door en liet zich vallen. Een schwalbe – al ben ik een beetje partijdig -waarvoor de scheidsrechter een strafschop gaf. En Yorinn Albers toonde zijn emotie en werd met rood weggestuurd. Dan is achteraf 1-1 een goed resultaat”, analyseerde Nederburgh.

Beide teams kwamen voor rust niet tot veel kansen. Het spelletje dat HBS en Velsen speelt, is vergelijkbaar. Een goed collectief en verdedigend goed staan. Vanwege weinig trainingsarbeid stond Frencel Lewis wissel. Rechtsback Daniel Zuiverloon keerde terug in de basis en met hem was de afspraak om een helft mee te doen.

In de tweede helft opende Tom Kok de score en Nederburgh rekende zich al rijk. Een foutieve aanname van Bryan Dijkhuizen en een spits die zich gewillig liet vallen nadat Dijkhuizen zich wilde herstellen, leidde tot een penalty. Albers kon zich niet beheersen en werd van het veld gestuurd. Tweede doelman Sander Raphael kwam voor Lennaert Stuur maar kon de gelijkmaker niet voorkomen.

Velsen hield daarna met tien man stand. ,, De scheidsrechter trapte er in, de speler lokte het goed uit. Als het aan onze kant was gebeurd, hadden we ook gezegd: Goed gedaan.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen