Telstar verspeelt in draak van een wedstrijd in blessuretijd de overwinning op TOP Oss: 1-1

Velsen-Zuid

In een slecht duel werd het 1-0 door een vroeg doelpunt van Sebastian Soto. Het enige vuurwerk kwam van buiten het stadion, aangestoken door supporters.

Telstar begon scherp en geconcentreerd, veel meer bij de les dan vorige week tegen Jong PSV (3-0 nederlaag) het geval was. De eerste kans was meteen raak. Bronkhorst gaf voor op Sebastian Soto, die tekende voor zijn derde doelpunt van het seizoen.

Het was meteen het enige hoogtepunt van de avond. Telstar kreeg in de eerste helft via Benaissa Benamar en Ilias Bronkhorst nog twee bescheiden kansen, daarna lukte het de ploeg van Jonker niet meer om uberhaupt tot in de vijandelijke zestien te komen.

TOP Oss werd steeds sterker. De Ossenaren hadden meer balbezit, maar wisten daar geen raad mee. In de 63e minuut werd de wedstrijd, waar vanwege de coronamaatregelen geen publiek bij aanwezig mocht zijn, opgeschrikt door vuurwerk buiten het stadion. Scheidsrechter Bos legde de wedstrijd kort stil vanwege de rook op het veld. Het afsteken van vuurwerk ging minutenlang door en kwam van meerdere kanten.

Telstar leek af te stevenen op drie punten, maar was in de blessuretijd niet bij de les. Cas Peters stond helemaal vrij en kon inschieten. De eerste kans voor TOP Oss was meteen raak. 1-1.

Telstar speelde tegen TOP Oss in een speciaal shirt ter ere van het onlangs gevestigde record van Frank Korperhoek, hij is met 374 wedstrijden officieel Mister Telstar. Korpershoek zelf moest kort voor tijd gewisseld worden vanwege een blessure.

Lees ook: Andries Jonker baalt van ’Sinterklaasclub’ Telstar: ’Het was pompen of verzuipen, maar ik wil helemaal niet dat we pompen. We moeten voetballen.’

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen