Lars Ruiter en VVD Hollands Kroon verschillen óók van mening over datacenters, dus gaat het jonge raadslid op persoonlijke titel verder

Een van de datacentres in de Wieringermeer.© Archieffoto Marc Moussault

Cas Broxterman
Anna Paulowna

Een verschil van mening over meerdere onderwerpen heeft geleid tot een breuk tussen VVD Hollands Kroon en Lars Ruiter. Het 24-jarige raadslid uit Wieringerwerf gaat na de spreekwoordelijke druppel op persoonlijke titel verder.

’De fractieleden van de VVD Hollands Kroon zijn deze week met hun collega Lars Ruiter gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat verdere samenwerking niet langer mogelijk is’, laat de lokale partij-afdeling weten.

(Tekst gaat door onder de foto)

Lars Ruiter.© PR-Foto

’Na verschillen van mening over meerdere onderwerpen, was de uiteindelijke aanleiding hiervoor het verschil van inzicht over de koers die de fractie voert op het dossier datacenters. Het artikel in de Schager Courant van zaterdag 3 oktober jl. verwoordt niet het standpunt van de VVD-fractie Hollands Kroon, maar is de individuele mening van Ruiter.’

Ruiter wierp in zijn opiniestuk de vraag op of we dat nog wel moeten willen, nog meer ’hermetisch afgesloten blokkendozen’ in het landschap. Ook vraagt hij zich af of de woningmarkt in de Wieringermeer wel berekend is op de extra werkgelegenheid die dit met zich meebrengt. De VVD-fractie laat weten vast te houden aan de afspraken over datacenters zoals die in coalitieverband zijn gemaakt.

Lees ook: Nog meer hermetisch afgesloten blokkendozen - datacenters dus - in de Wieringermeer, is dat nou echt wat we willen?

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.