Premium

Hoorn vooralsnog niet van plan om bestaande pilot met interactieve oversteekplaats in Bangert en Oosterpolder uit te breiden

De Heijmans Bikescout is een van de systemen die autoverkeer kan waarschuwen voor naderende fietsers.
© Foto Heijmans
Hoorn

De gemeente Hoorn is vooralsnog niet van plan om de bestaande pilot met een interactieve oversteekplaats, op De Strip in de Bangert en Oosterpolder, uit te breiden. Dat laat een woordvoerder weten in reactie op een aangekondigde motie van de VVD.

VVD Hoorn wil graag dat de gemeente gaat experimenteren met interactieve oversteekplaatsen (lichtgevende borden en knipperende lampen als een voetganger of fietser wil oversteken) en dient daarom tijdens de eerstvolgende raadsvergadering een motie in, gaf fractievoorzitter Chris de Meij eerder aan. De partij ziet dat steeds meer zebrapaden verdwijnen, ’terwijl een dergelijk pad juist een veilige plek is om over te steken’. „Op verschillende plekken in de gemeente, bijvoorbeeld bij station Kersenboogerd, is sprake van onveilige oversteekplaatsen. Hier hebben wij al eerder vragen over gesteld en hier moet echt iets aan gedaan worden”, aldus De Meij.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen