Bizarre ontdekking: pomphuisje van de gemeente Purmerend doet dienst als wietkwekerij

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Een hennepkwekerij beginnen is tot daar aan toe. Maar een gemeentelijke dienstruimte openbreken om daar je wiet te gaan verbouwen is nieuw in Purmerend.

Het gaat om een dienstruimte onder de spoorwegtunnel over de Laan der Continenten in de Purmerendse wijk Weidevenne. De ruimte dient als onderdak voor een waterpomp die bij regen de weg onder de tunnel droog houdt.

Kennelijk vond iemand de ruimte ook geschikt als hennepplantage en verschafte zich wederrechtelijk toegang tot het pomphuisje. De politie betrapte de kweker op heterdaad en waarschuwde de gemeente over de bizarre ontdekking. Of er meer dan één aanhouding is verricht, is niet bekendgemaakt. Er werden ook drugs aangetroffen, maar om welk verdovend middel het gaat kon een woordvoerder van de gemeente donderdagmiddag niet zeggen.

Burgemeester Don Bijl heeft besloten om geen uitzonderingen te maken voor panden die eigendom van de gemeente zijn. Hij bestempelt de pompkamer als drugshol en dat betekent een sluiting voor de periode van drie maanden. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor drie maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst ’verzegeld’ en ’drugspand gesloten’.

Hoe het dan moet bij een wolkbreuk? ,,We hebben er de komende maanden niks te zoeken, zolang er tenminste geen storing aan de apparatuur is’’, zegt de woordvoerder. ,,Mocht dat wel het geval zijn, dan mogen we wel naar binnen om die te verhelpen.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen