Coronapatiënt uit de gemeente Bergen overleden en 36 nieuwe besmettingen in de regio Alkmaar

Alkmaar

Een coronapatiënt uit de gemeente Bergen is overleden, blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ook is een inwoner uit Langedijk opgenomen in het ziekenhuis.

In totaal zijn er in de regio Alkmaar inmiddels 68 personen met het coronavirus gestorven. 150 inwoners zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Daarnaast komen er dagelijks weer tientallen besmettingen bij. In het afgelopen etmaal zijn er 36 nieuwe coronagevallen ontdekt in de regio Alkmaar.

Drieduizend

In heel Noord-Holland Noord gaat het om 77 positieve tests in een dag tijd. Het totaal aantal besmettingen in die regio is sinds het begin van de corona-uitbraak opgelopen tot boven de drieduizend (3044).

Opgeteld zijn 317 inwoners van Noord-Holland Noord in het ziekenhuis beland. Alleen in de gemeente Bergen is er afgelopen dag een nieuw sterfgeval bijgekomen, wat het totaal aantal doden op 131 brengt.

Lees ook: Vijf coronabesmettingen bij leerkrachten van Het Kompas in Alkmaar; school in lockdown en schakelt over op thuisonderwijs

Lees ook: Noordwest Ziekenhuisgroep moet plaatsmaken voor coronapatiënten: aantal niet-urgente afspraken wordt teruggeschroefd

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen