Automobilist vlucht na aanrijding bij tankstation in Hoorn

© Foto’s: DNP.NU/Ramon Vegelien
© Foto: DNP.NU/Ramon Vegelien
1/4
Hoorn

Een automobilist heeft woensdagavond een spoor van vernieling achtergelaten nadat hij op de Oostergouw in Hoorn uit de bocht was gevlogen. De man nam daarna de benen en is nog niet gevonden.

De bestuurder verloor ter hoogte van het tankstation door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en vloog met zijn auto uit de bocht. Het voertuig ramde achtereenvolgens een vlaggenmast en een gaspaal, en kwam tegen een boedelbak tot stilstand.

De aanhanger raakte door de botsing beschadigd, ook de vlaggenmast en de gaspaal liepen lichte schade op. De automobilist ging er vervolgens te voet vandoor. Een omstander ging de man achterna, maar verloor hem op de Provincialeweg ter hoogte van de stoomtramspoorwegovergang uit het oog.

Agenten zochten eveneens in de omgeving, maar de man werd niet meer aangetroffen. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger opgehaald.

De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit en verblijfplaats van de automobilist. Waarom hij na het ongeval de benen nam, is nog onduidelijk.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen