Gemeente Hoorn wil toekomstige wateroverlast Gedempte Appelhaven voorkomen en plaatst nieuwe kolken

© Foto aangeleverd

© Foto aangeleverd

© Foto aangeleverd

© Foto aangeleverd

1 / 4
Martijn Mak
Hoorn

De gemeente heeft actie ondernomen om toekomstige wateroverlast aan de Gedempte Appelhaven in Hoorn tegen te gaan.

Afgelopen week zijn vier (hand)kolken geplaatst in de gemeentelijke achtersteeg en een extra riolering wordt aangelegd. Daarnaast zijn verschillende gesloten putdeksels vervangen voor putdeksels die half open zijn.

Bewoners van de straat kampten in september 2019 en augustus 2020 met ernstige wateroverlast, veroorzaakt door noodweer. Ze klaagden onder meer over het snel vollopen van de straat en water dat hun huis binnen kwam.

Onderzoek

De maatregelen volgen op vragen over de wateroverlast die onlangs zijn gesteld aan het college door Fractie Tonnaer. De partij vroeg of de gemeente alvast een aantal eerste maatregelen kon treffen en of deze intensiever onderzoek naar de overlast wilde doen. Of dat er komt, is nog even afwachten.

Roger Tonnaer, fractievoorzitter van Fractie tonnaer geeft aan blij te zijn met de maatregelen die de gemeente nu treft. „We zien het als een goede eerste stap.”

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat op de Gedempte Appelhaven werk met werk is gecombineerd. „De steeg stond al op de planning om te herstraten. Dat was dus regulier onderhoud, en we hebben toen gelijk de vier (hand)kolken geplaatst zodat het water goed afgevoerd kon worden.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen