Na drie jaar wachten is nieuwbouw verbrande basisschool Het Driespan in Enkhuizen wel een dansje waard [video]

Juichen voor het bord met de nieuwbouw van Driespan Flosbeugel.
© foto mediahuis
Enkhuizen

Terwijl de graafmachine achter hen in de stromende regen zijn werk doet maken leerlingen van basisschool Het Driespan Flosbeugel een dansje. Er wordt eindelijk gebouwd!

Een memorabel moment voor de school, de onderwijzers, de leerlingen, maar ook voor de buurt. Bijna drie jaar hebben ze moeten wachten op nieuwbouw, nadat op 14 oktober 2017 de school door brand volledig verwoest werd.

Heien

Sinds een week worden de omwonenden ’s ochtends al vroeg gewekt door bouwgeluiden, heien en graven van aannemer Wit Wognum.

Dinsdagochtend was de officiële start van de nieuwbouw. Onder barre weersomstandigheden mochten leerlingen Sep en Rens het bouwbord onthullen, zodat iedereen kan zien hoe mooi de nieuwe school wordt.

Directeur Wilco Dam stond nog even stil bij wat hier allemaal aan vooraf gegaan is. De brand, de teleurstelling en shock, de nieuwbouw plannen en het overleg. En nu dan de bouw. Hij blikte terug op de brand en keek vooruit naar het nieuwe pand, waar de leerlingen volgend jaar na de zomer les krijgen.

Tonnetje

Alle leerlingen hebben een tekening gemaakt van de nieuwe school, met hun naam en een wens erop. Deze worden in een tonnetje als een soort tijdscapsule onder de nieuwe school begraven.

,,Zodat, mocht de school ooit weer verdwijnen, onze nakomelingen dit terug zullen vinden’’ aldus Dam, die er met de leerlingen vanuit gaat dat dat moment nog héél ver weg is.

Terwijl de regen steeds harder uit de hemel viel maakte een flinke groep leerlingen van de gelegenheid gebruik om - op meegebrachte muziek - spontaan nog een vreugdedansje te doen voor de nieuwe school. Het werd met gejuich begroet. Want zó lang wachten op nieuwbouw, dat is toch wel een dansje waard.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen