FC Volendam huurt Italiaans talent Mulattieri van Internationale [video]

Samuele Mulattieri juicht namens Internationale.
© Foto Inter Milaan
Volendam

FC Volendam heeft op de valreep van de transferdeadline nog een Zuid-Europees talent aan zich gebonden. Samuele Mulattieri wordt komend seizoen gehuurd van Internationale uit Milaan.

Mulattieri, die woensdag twintig wordt, werd afgelopen seizoen topscorer in de Italiaanse competitie voor spelers tot en met negentien jaar. Eerder speelde hij voor Spezia in de Serie B, het tweede niveau van Italië, waar hij al op zeventienjarige leeftijd debuteerde. Mulattieri kwam voor diverse nationale jeugdelftallen uit in Italië.

Volgens technisch directeur Jasper van Leeuwen is Mulattieri een veelzijdige aanvaller die zowel in de spits als aanvallende middenvelder kan spelen. Hij is het type speler waar veel supporters van houden: een fijne techniek en motoriek, snelheid vooral op de eerste meters en niet onbelangrijk: scorend vermogen.’’

Enkele dagen geleden legde FC Volendam ook al een jonge talentvolle aanvaller voor het komend seizoen vast. De Griek Giannis Iatroudis wordt - ook voor een jaar - gehuurd van AEK Athene.

Lees ook: Giannis Iatroudis moet extra wapen in voorhoede FC Volendam worden

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen