AZ-aanvaller Calvin Stengs alsnog opgeroepen voor Oranje

© EPA

Van onze verslaggever
Alkmaar

Bondscoach Frank de Boer heeft AZ-aanvaller Calvin Stengs toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. Dat deed hij nadat hij afmeldingen voor Oranje had binnengekregen van de aanvallers Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Mohamed Ihattaren (PSV).

De selectie van het Nederlands elftal bestaat nu uit 24 spelers. Oranje verzamelt maandagmiddag in Zeist. De ploeg van De Boer speelt woensdag een oefeninterland tegen Mexico in Amsterdam. Daarna volgen er uitwedstrijden in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina (zondag) en Italië (14 oktober).

Stengs kwam zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta (4-4) niet in actie. Hij zat nog een schorsing uit na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1). Stengs behoorde tot de voorselectie van Oranje die interim-bondscoach Dwight Lodeweges twee weken geleden bekendmaakte. Daarna viel de AZ-aanvaller af voor de definitieve selectie die de nieuwe bondscoach Frank de Boer afgelopen vrijdag presenteerde. Bondscoach Erwin van de Looi riep Stengs wel op voor Jong Oranje, maar moet hem dus nu afstaan aan De Boer.

Bergwijn behoorde zondag niet tot de selectie van Tottenham Hotspur voor de gewonnen uitwedstrijd tegen Manchester United (1-6). Ihattaren ontbrak bij PSV in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-0). Beiden zijn niet speelklaar.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen