Met 69 nieuwe besmettingen in een etmaal tijd staat Zaanstreek-Waterland nu op 2528 gevallen van corona

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Het blijft hard gaan met het aantal coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland. Niet zo hard als zaterdag, toen er in een etmaal tijd 93 gevallen werden geregistreerd. Zondag gingen de dagcijfers met 69 omhoog, waarmee de regio uitkomt op een totaal van 2528 positieve testen.

Het afgelopen etmaal kende geen gemeenten die relatief een grote piek vertoonden. Voor de kleinere gemeenten is dat trouwens een kwestie van één besmetting meer of minder, die meteen een groot verschil maakt in het aantal besmettingen per 100.000 inwoners.

Wat absolute aantallen betreft is Zaanstad koploper met 32 nieuwe coronagevallen in een tijdsbestek van 24 uur. Die gemeente telt nu 1241 besmettingen. Purmerend komt met 14 nieuwe registraties uit op 514 positieve testen sinds de eerste patiënt in de regio zich begin maart aandiende.

Edam-Volendam tekende tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag negen nieuwe gevallen op, wat het totaal op 327 brengt. Wormerland kreeg er vier bij, in die gemeente heeft het virus inmiddels 91 besmettingen op zijn naam staan.

Landsmeer zag het aantal positieve testen met drie toenemen naar een totaal van 101. Ook Oostzaan kreeg er drie besmettingen bij, dat zijn er bij elkaar inmiddels 76. In Waterland ging het tussen zaterdag- en zondagmiddag om twee nieuwe gevallen (112 in totaal). Beemster kende eveneens een toename van twee coronapositieven, daar heeft het virus tot nu toe 55 inwoners besmet.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.