Schagen United houdt het hoofd erbij, verliest RJ Klein maar wint bij Alkmaarsche Boys

Martijn Gootjes is trots op het gedrag van zijn Schagen United© Archieffoto

Schagen

Het meest tevreden was trainer Martijn Gootjes van Schagen United nog met de discipline in zijn ploeg. Het team liet zich niet gek maken in een tumultueuze wedstrijd in Alkmaar en verliet geschonden het strijdperk, maar wel met drie punten door de 2-4 zege.

,,Het was bizar”, verklaarde de trainer. ,,Bij 1-2 kregen wij een strafschop wegens een duwfout. De keeper van Alkmaarsche Boys had de bal inmiddels vast en Robbert-Jan Klein ging de bal halen. Die kreeg vervolgens een kopstoot van de doelman en moest geblesseerd het veld verlaten. Later bleek dat hij drie hechtingen in zijn hoofd moest laten zetten. De arbiter had het niet gezien, net zoals hij veel schandalige overtredingen niet zag. Hij had ook al de grensrechter van Alkmaarsche Boys laten vervangen. Maar ik ben wat trots op mijn ploeg. We bleven gedisciplineerd en voetbalden de wedstrijd professioneel uit. Wij zijn uitstekend met de omstandigheden omgegaan. In mijn ogen begint het allemaal met gedrag en Schagen United gedroeg zich voorbeeldig.” Na een vroege achterstand tekende Jild Wardenaar voor 1-1 en Brent Braaksma voor de 1-2. De penalty vlak voor rust werd door de absentie van Klein door Braaksma in 1-3 omgezet. Vlak voor rust werd het nog 2-3. In de tweede helft minder spanning, Schagen United domineerde. ,,Toen hadden we veel verder moeten weglopen, uiteindelijk maakte Milan Bakker nog 2-4. Dik verdiend, maar met bloed, zweet en tranen.”

En het slachtoffer fietste later alweer met brede glimlach, zonder hoofdpijn en een witte herinnering boven de getroffen wenkbrauw door zijn stad.

Duinrand S - Oosterend 2-2 (1-1). Doelpuntenmakers: De Haan, Helleman

Vesdo - VZV 3-1 (1-1). Doelpuntenmakers Vesdo: Van Zaal (2), Swart. Doelpuntenmaker VZV: Burger

Succes - Texel ’94 1-0 (1-0). Doelpuntenmaker: Norder. Bijzonderheid: Rode kaart Pieter Mulder.

Dirkshorn - Zeevogels 0-7 (0-6).

De Koog - Alcmaria Victrix 1-4 (1-3). Doelpuntenmaker: Iepenburg

4C

Kwiek ’78 - Flevo 2-1 (1-1). Doelpuntenmaker: Schaafstra

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen