Kleine Sluis loopt schade op door een inschattingsfout

Ruud Ramler
Enkhuizen

Het was een week na de gestolen zege op Vitesse geen voor de hand liggende nederlaag. Op basis van de verhoudingen binnen de lijnen verdiende Kleine Sluis ook een punt tegen West Frisia. Een inschattingsfout in eigen gelederen voorkwam dat, 0-1. ,,Het was na vorige week makkelijker te accepteren’’, zei André Rijnders.

De verliezende coach had de wonderbaarlijke zege op Vitesse ’22 minder lang bij zich gehouden dan de spelersgroep. Die, logisch, een boost kreeg van dat onverwachte succes maar ook weer niet de indruk mocht krijgen dat de competitie er meteen mee gered was. Want Kleine Sluis, herhaalde Rijnders vooraf nog maar eens tijdens de voorbeschouwing in de kleedkamer, kan het zich niet veroorloven te verzaken.

Daar was op zich geen sprake van in Enkhuizen. Waar twee ploegen elkaar in evenwicht hielden zonder dat ook aan de hand van echt grote m0gelijkheden te doen. Rijnders: ,,Ik zei later op de terugweg in de auto nog, zelfs al had de scheidsrechter drie uur aan tijd bijgetrokken, dan nog zouden wij niet hebben gescoord. Het zat er gewoon niet in.’’ Dat het aan de andere kant wel lukte mocht Kleine Sluis zich in de eerste plaats zelf aanrekenen. ,,Een slordig moment’’, analyseerde de trainer de vrije trap van Cas Bierhaalder die richting tweede paal zeilde. Waar keeper Teun Groot en een deel van de Polderse defensie elkaar niet goed verstonden en daarmee zelf de treffer veroorzaakten. ,,Daardoor verloren wij met 1-0. En dat was jammer’’, aldus Rijnders. Die zich geen kansen kon herinneren waarmee Kleine Sluis in de tweede helft mogelijk van zich af had kunnen bijten. ,,Tot veel meer dan speldenprikjes waren we niet in staat.’’ En zelf had Kleine Sluis ook toen niet zo veel meer te vrezen. ,,Het was een wedstrijd waarin eigenlijk niet gescoord moest worden. Dan hadden twee ploegen gekregen wat hen toegekomen was.

Gregory van Sauers had vanuit zijn dug-out een iets ander beeld van de wedstrijd.,,Ik heb wel acht honderd procent kansen geteld’’, zei de voormalige trainer van DWOW. ,,Dus ja, we hadden wel met iets meer verschil kunnen winnen.’’ Wel moest hij de credits dat het niet gebeurde ook aan keeper Groot en zijn katachtige reflexen geven.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen