Wiron trekt ook profijt uit een andere gewaarwording bij rust

Kolhorn

Op bezoek bij Kaagvogels heeft Wiron de eerste punten van het seizoen in de vijfde klasse gepakt na een 1-3 overwinning.

,,Het was wel een andere gewaarwording om bij rust 0-3 voor te staan’’, lachte Wiron coach Reinier Wagner. ,,De eerste twee wedstrijden stonden we met dezelfde cijfers achter.’’

De oefenmeester sprak over een goede eerste helft, waarbij de club al snel op voorsprong kwam via Perry Manshanden, die uiteindelijk bij alle goals betrokken was. Voor de 0-2 legde hij aan op de penaltystip, nadat de laatste man van Wiron neer werd gehaald. De laatste goal van de bezoekers kwam voort uit een voorzet van Manshanden, die prima werd afgewerkt door Samir Wijnberg. In de tweede helft volgden nog wat kansjes, maar het doel was om de wedstrijd zo uit de spelen.

Trainer Martin Rood erkende dat Kaagvogels het in de eerste helft liet liggen. ,,We hadden onnodig veel balverlies en waren niet scherp genoeg. Daarom liepen we al snel achter de feiten aan. De tweede helft was beter.’’ Daarin scoorde Nick Kramer direct in de eerste minuut. ,,We kregen daarna nog een paar kansen, maar als je niet over een spits beschikt die ze afmaakt, kan je de wedstrijd niet meer kantelen. Ook al was de inzet van de jongens prima.’’

AGSV - Nieuwe Niedorp 0-4 (0-1). Doelpunten Nieuwe Niedorp: Burger, Stoter (2x), Rood.

Petten - Callantsoog 3-3 (3-0). Doelpunten Petten: L. Turfboer, J. Turfboer, Van Ravenswaaij. Doelpunten Callantsoog: Rezelman, Stam en Kirstein.

DESS - Zeemacht 6-3 (2-3). Doelpunten Zeemacht: Dalmeijer (3x).

WBSV - Oudesluis 4-0 (2-0).

WMC - ZDH: 1-2 (1-2). Doelpunten ZDH: Jansen en De Graaf.

Wieringerwaard - ALC 1-2 (0-1). Doelpunt Wieringerwaard: Bakker.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen