Lions speelt de spanning van de eerste wedstrijd van zich af

Rob Hirschmann
Tubbergen

Landslake Lions is het nieuwe seizoen in de eredivisie begonnen met een uitzege bij Jolly Jumpers. De Landsmeerse ploeg maakte in het afsluitende kwart het verschil.

Lions had het drie kwarten lastig met het stugge Jolly Jumpers. De thuisploeg compenseerde het over het algemeen iets mindere basketbalniveau met een gezonde dosis werklust en energie. Bij Lions zat er, zeker in de eerste twee kwarten, behoorlijk wat spanning op. Hierdoor stond het bij rust ’slechts’ 31-35. „In de afgelopen weken hebben we vrij kunnen spelen, maar nu was het voor het ’echie’”, aldus Lions-coach Marlous Nieuwveen. „Jolly Jumpers speelde heel vrij, wat het voor ons ook wat lastiger maakte.”

Schotpercentage

In de derde periode zakte de spanning bij de ploeg wat weg, al wist Lions de tegenstander nog niet van zich af te schudden: 49-55. Dat lukte in het afsluitende kwart vervolgens wél, uiteraard tot groot plezier van Nieuwveen. De nieuwe coach was sowieso tevreden over haar ploeg, en niet alleen vanwege de overwinning. „Het was goed genoeg vandaag. Iedereen heeft een positieve bijdrage geleverd. Ik ben tevreden over de energie en de intensiteit die iedereen liet zien. Alleen het schotpercentage was een stuk minder dan in de afgelopen weken, maar dat heeft ook met de spanning te maken.”

Lions kon zaterdagavond om diverse redenen niet beschikken over Epiphany Etienne, Geena Rowaan en Benthe Versteegh. Om die reden vielen jeugdspeelsters Julia Bakker en Lotte Nijland in.

basketbal eredivisie

Jolly JumpersLions60-74

Topscorers Lions: Tanya Bröring 25, Charlotte van Kleef 18, Kim Hartman 15.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen