Glenn van Straalen pakt vier WK-punten in de Franse regen, Rob Hartog boekt in nat Engeland zijn beste resultaat van het seizoen

In de regen eindigde Glenn van Straalen op het circuit van Magny-Cours als twaalfde. Het was goed voor vier punten in het WK Supersport 600.© Foto Jamie Morris

Van onze verslaggever
Magny-Cours

Glenn van Straalen heeft dit weekend vier punten gepakt in het WK Supersport 600. Op een kletsnat circuit van Magny-Cours in Frankrijk eindigde de Hoogkarspeler als twaalfde.

Tijdens de eerste race van het weekend was Van Straalen lang op weg naar een beter resultaat en dus ook naar meer dan vier punten, maar in de allerlaatste ronde ging het mis. De coureur van het MPM Routz Racing Team lag op een elfde plek en was in gevecht om nog een plekje op te schuiven toen hij op de natte baan onderuit ging bij een inhaalactie. De crash van de twintigjarige coureur zorgde voor een rode vlag, maar op een bezeerd lichaam na kwam Van Straalen er ongedeerd af.

Een dag later werd ook de tweede race van het weekend verreden in de regen. Van Straalen begon niet goed, al bij het uitkomen van de eerste bocht viel hij op zijn Yahama terug naar plek vijftien. Lang reed hij daarna rond deze positie, maar uiteindelijk schoof hij nog een aantal plekken op. Het was niet dankzij geslaagde inhaalacties, maar vanwege valpartijen van de mannen voor hem. Ditmaal kostte de crashes Van Straalen dus geen punten, maar leverde dit hem vier WK-punten op.

,,Blijven zitten bleek erg belangrijk te zijn’’, merkte de rijder van het WK Supersport 600 na afloop droogjes op. ,,Het was in alle sessies nat dit weekend. De eerste race was beter, maar toen konden we het niet afmaken. De grip was naar mijn gevoel anders in de tweede race. Ik had moeite om een goede pace te vinden. Door de vele crashes, hebben we met een twaalfde plaats evengoed nog vier WK-punten gescoord.’’

Ook Rob Hartog racete dit weekend naar punten. De coureur uit Abbekerk deed dit op het circuit van Donington Park in de voorlaatste ronde van het British Supersport kampioenschap met een vierde en een zevende plek. Het is het beste resultaat van de MV-Agusta-coureur van dit seizoen. Hartog klimt erdoor naar de achtste plek in het klassement.

,,Het was een uitdagend weekend door de wisselende baancondities, maar we hebben uiteindelijk op een natte én een droge baan goede resultaten neergezet. We hadden in de vrije training gelijk een goed tempo en doordat de kwalificatie werd gecanceld zorgde dit voor een goede startplaats. In de eerste race was het glad en erg lastig. Er waren veel valpartijen en zelf kende ik ook twee spannende momenten, maar ik heb gecontroleerd gereden en de vierde plek was mijn beste resultaat van dit seizoen.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen