ZOB start te slap en is koploper af: ’Te veel spelers trekken de pootjes terug’

Sander Kruissink
Valkenburg

Het ongeslagen ZOB kende zaterdag veel moeite met het stugge Valken’68. De Valkenburgers deden er alles aan om de gasten uit Zuidoostbeemster uit hun spel te halen en slaagden in hun opzet. De bezoekers keerden met een 1-0 nederlaag teleurgesteld huiswaarts.

„Het was moeilijk om kansen te creëren tegen die ’handbalverdediging’ van hun”, somberde de verliezende trainer Mohad Zaoudi na afloop. „Maar we begonnen ook te slap en leden teveel balverlies. We gingen teveel mee met hun strijdvoetbal.”

Vroeg

Na een doelpuntloze eerste helft, kwam de thuisploeg al vroeg in de tweede helft op voorsprong na balverlies van ZOB waarna vervolgens „teveel pootjes werden teruggetrokken”, aldus Zaoudi. Iets wat volgens de ZOB-coach de tegenstanders in het restant van de wedstrijd niet deden. Ook grepen de spelers van Valken meerdere gelegenheden om tijd te rekken aan.

In de 85e minuut leek de ingevallen Dave Ninteman toch nog een punt te redden voor zijn ploeg. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omdat ploeggenoot Rowin Mol vanuit buitenspelpositie teveel in de baan van het schot zou hebben gestaan.

Zaoudi: „In de tweede helft leverden we meer strijd, wonnen we meer ballen en pompten we de bal richting het strafschopgebied waardoor we meer kansen kregen. Dat we deze wedstrijd verloren hebben is echt balen, maar het hoort erbij helaas.”

Koploper ZOB zakte met deze nederlaag naar de vierde plaats in de eerste klasse A, waarin nu geen ploeg meer is die geen punten morste dit seizoen. Komend weekend wacht er met Forum Sport opnieuw een Zuid-Hollandse tegenstander, die Zaoudi vooral nog kent van zijn Zwaluwen’30-tijd. De Voorburgers kwamen dit weekend niet in actie vanwege coronabesmettingen in de selectie bij tegenstander Argon.

voetbal eerste klasse

Valken’68ZOB1-0

53. Arikan 1-0.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen