AZ verkoopt aanvaller Oussama Idrissi voor miljoenenbedrag aan Spaanse Sevilla

© ANP

Jeroen Haarsma
Alkmaar

AZ-aanvaller Oussama Idrissi maakt een miljoenentransfer naar het Spaanse Sevilla. Met de overstap is een bedrag van minstens twaalf miljoen euro gemoeid.

AZ verkocht de laatste jaren vaker spelers voor grote bedragen. Zo waren er de transfers van Vincent Janssen (2016, naar Tottenham Hotspur), Wout Weghorst (2018, naar Wolfsburg), Alireza Jahanbakhsh (2018, naar Brighton) en Guus Til (2019, naar Spartak Moskou).

In dat rijtje past ook de transfer van Idrissi. De 24-jarige aanvaller gaf eind vorig seizoen al aan open te staan voor een transfer. De Nederlands-Marokkaanse aanvaller, geboren in Bergen op Zoom, maakte in januari 2018 de overstap van FC Groningen naar AZ. Daar groeide hij met name vorig seizoen uit tot een uitblinker in het elftal van Arne Slot. Idrissi speelde 69 competitieduels voor AZ, waarin hij 24 keer scoorde.

De behendige vleugelaanvaller doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en komt uit voor de nationale ploeg van Marokko.

Sevilla won onlangs voor de zesde keer de Europa League (voorheen Uefa Cup). Idrissi komt in Andalusië de Nederlandse spits Luuk de Jong tegen.

AZ heeft met de aankoop van de Zweed Jesper Karlsson al geanticipeerd op een vertrek van Idrissi. Het is niet de verwachting dat er nog meer aanvallende versterkingen richting Alkmaar komen deze transferperiode.

AZ speelt zondagmiddag in Rotterdam de derde competitiewedstrijd tegen Sparta. Daar zou Idrissi sowieso al niet aan de aftrap verschijnen. De aanvaller kampt met een blessure die hem al een aantal weken aan de kant houdt.

Lees ook: En alwéér krijgt AZ meer dan tien miljoen euro voor een speler: de kaskrakers op een rijtje

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen